Serverruimte

Gepubliceerd op 13 september 2024 om 09:15

Bij het kopen van een brandblusser voor de serverruimte moet je rekening houden met specifieke vereisten om zowel de veiligheid van de apparatuur als de continuïteit van de IT-systemen te borgen. Conventionele blusmiddelen als schuimblussers en poederblussers zijn in serverruimtes ongeschikt omdat ze grote schade aan servers, netwerkapparatuur, UPS-systemen en groepenkasten veroorzaken. Uitstekende brandblussers voor serverruimten zijn CO2-blussers. Een CO2 brandblusser is de beste brandblussers voor serverruimtes en datacenters. Dit omdat CO2 blusmiddel geen residu achterlaat, wat essentieel is. Voor het blussen van brand in serverruimte ( MER en SER ) moet je een blusmiddel gebruiken dat effectief is bij het bestrijden van de brand en dat zonder schade aan te richten aan de gevoelige elektronische apparatuur. In een serverruimte zijn veel ICT systemen en potentiële hotspots die het risico op brand vergroten.


    BRANDBLUSSEN SERVERRUIMTE

    Uit onderzoek blijkt dat een groot aantal branden in gebouwen ontstaan in een technische ruimte zoals de serverruimte. Ondanks dat data in de cloud veilig wordt gesteld heeft een brand in een serverruimte achteraf altijd grotere impact dan verwacht. Met onze ICT-scan gaan we de status in de serverruimte na. Brandpreventie is hierbij altijd een aandachtspunt. We onderzoeken of we de kans op brand kunnen verkleinen. Er zijn tal van oorzaken die tot brand kunnen leiden in deze voor organisaties ontzettend belangrijke ruimtes. Beste brandblusser serverruimte, computer, server, MER, SER is de CO2 brandblusser 5-kilo. Brandblusser voor veilig blussen op elektrische apparatuur in serverruimten. CO2 laat geen residu op ICT systemen achter en het is niet elektrisch geleidend.


    BRANDGEVAAR SERVERRUIMTE

    Brandgevaar serverruimte. Serverruimtes zijn het hart (lifeline) van de IT-infrastructuur van organisaties en bedrijven. Op servers worden gevoelige gegevens verwerkt en opgeslagen. Door hoge concentratie van elektrische apparatuur, constante belasting en warmteontwikkeling op de vierkante meter zijn hotspots in serverruimtes een brandrisico. Brand in serverruimten kan niet alleen leiden tot aanzienlijke financiële schade. Ook tot dataverlies en bedrijfsonderbreking. Er zijn diverse factoren die bij kunnen dragen aan het ontstaan ​​van brand in serverruimtes. De meeste branden in serverruimtes worden veroorzaakt door elektrische problemen zoals kortsluiting, defecte voeding, of overbelasting van de stroomvoorziening. De koeling en temperatuurregeling dient goed op orde te zijn. Als er íets is wat u wilt voorkomen in de serverruimte, is het brand. Brand zal in een ruimte met zoveel kostbare apparatuur voor nare gevolgen zorgen. Bij het ontwerp van serverruimtes wordt rekening gehouden met de mogelijkheden voor snelle branddetectie en doormelding in de beginfase van een brand.


    BRANDBLUSSER SERVERRUIMTE | CO2-BRANDBLUSSERS
    BRANDBLUSSER SERVERRUIMTE | ACCESSOIRES
    BRANDBLUSSER SERVERRUIMTE | PICTOGRAMMEN