Brandblusser parkeergarage

Gepubliceerd op 2 september 2024 om 09:09

 De Belangrijke Rol van Brandblussers in Parkeergarages

De rol van brandblussers in parkeergarages voor EV's is groot. Elektrische voertuigen (EV's) winnen snel aan populariteit dankzij de milieuvriendelijkheid en technologische vooruitgang. Terwijl EV's veel voordelen bieden, brengen ze ook uitdagingen met zich. Met name op het gebied van brandveiligheid. Parkeergarages, die steeds vaker EV's huisvesten, moeten hierop voorbereid zijn. In deze blog bespreken we de cruciale rol van brandblussers in parkeergarages met elektrische voertuigen. Ook wat eigenaren van parkeergarages moeten weten om brandrisico's te minimaliseren. Parkeergarages hebben kenmerken die brandbestrijding veelal bemoeilijken zoals de beperkte toegang. EV's, met hun batterijen, vereisen een aanpak die rekening houdt met deze uitdagingen. 

De Unieke Brandrisico's van Elektrische Voertuigen

Elektrische voertuigen bevatten lithium-ion batterijen, die anders reageren op brand dan traditionele brandstoffen zoals benzine of diesel. Wanneer een lithium-ion batterij in brand vliegt, kan de brand snel escaleren en giftige gassen vrijlaten. Dit vereist een andere aanpak voor brandbestrijding, waardoor de noodzaak van gespecialiseerde brandblussers en brandveiligheidsmaatregelen in parkeergarages groter wordt. Met de toename van elektrische voertuigen wordt het steeds belangrijker om parkeergarages goed voor te bereiden op mogelijke brandincidenten. Het kiezen van de juiste brandblussers, strategische plaatsing en regelmatige training zijn cruciale stappen in het verbeteren van de brandveiligheid. Door deze maatregelen te nemen, kunnen we ervoor zorgen dat de overstap naar een duurzamere toekomst gepaard gaat met de nodige veiligheidsmaatregelen. Zorg dat uw faciliteit klaar is om EV-branden te blussen.

Waarom Zijn Brandblussers Cruciaal?

Brandblussers spelen een essentiële rol bij het beheersen van beginnende branden. Deze kunnen het verschil maken tussen een incident en een ramp. Voor parkeergarages die EV's herbergen, zijn er enkele specifieke overwegingen:

 

  • Geschiktheid van de Blusser: Niet alle brandblussers zijn geschikt voor het blussen van lithium-ion batterijen. Bijvoorbeeld, een standaard schuimblusser kan onvoldoende zijn. De lithiumaccu-brandblussers bevatten speciaal blusmiddel voor EV brandbestrijding in parkeergarages en EV oplaadstation.

  • Locatie en Bereikbaarheid: Brandblussers in parkeergarage strategisch ophangen is van groot belang. Zorg dat ze gemakkelijk bereikbaar zijn in geval van nood. In een parkeergarage brandblussers ophangen bij in- en uitgangen, bij laadstations en op verschillende punten in de garage zelf.

  • Onderhoud en Training: Regelmatig onderhoud van alle soorten brandblussers is noodzakelijk om hun effectiviteit te waarborgen. Daarnaast is het van belang dat personeel of bewoners wordt getraind in het juiste gebruik van draagbare brandblussers.

Specifieke Uitdagingen in Parkeergarages

Een goede ventilatie kan helpen bij het beheersen van rook en giftige dampen. Parkeergarages dienen te zijn voorzien van een efficiënt ventilatiesysteem. In een autogarage doe je er goed aan om per verdieping en per 100m² één lithium accu schuimbrandblusser te plaatsen. Accubranden, met name lithium-ion batterijen, vereisen specifiek blusmiddel vanwege het risico op herontsteking. Schuimblussers in de webshop zijn ontwikkeld voor lithium-ion accubranden in o.a. parkeergarages, autobedrijven, fietsenwinkel en fietsenstallingen. Ze worden aanbevolen voor brandbestrijding in ruimtes waar elektrische voertuigen (en of ebikes) worden opgeladen. Brandblussers effectief bij bestrijden van accubranden. De bluswerking is absorberen van hitte, de brandstof neutraliseren en temperatuurverlaging om herontsteking te voorkomen. Bij ons koop je de goedkoopste A-merk accubrandblussers voor EV accubranden parkeergarage.

Contactformulier